maanantai 18. syyskuuta 2017

Tänä syksynä Turun kirjamessuille - uutuuskirja lapsuusmuistoista

Tänä syksynä suuntaamme Niinan kanssa Turun kirjamessuille julkistamaan sukututkimusprojektimme lopputuloksen; lapsuusmuistoista rakentuvan sukuteoksen "Sukupolvien äänet. Lempiäisten sukuseuran jäsenten lapsuus- ja nuoruusmuistoja". Olemme molemmat vuoronperään koordinoineet kansatieteen oppiaineen ja Lempiäisten sukuseuran yhteisprojektia, jossa on tallennettu osallistavien menetelmien avulla Lempiäisten suvun lapsuus- ja nuoruusmuistoja.



Tutkimuksessa on ollut mukana liuta kansatieteen oppiaineen henkilökuntaa ja opiskelijoita. Kirjaan ovat kirjoittaneet professori Helena Ruotsala, lehtori Timo J. Virtanen ja post doc -tutkija Hanneleena Hieta. Suuren osan leipätekstistä on kirjoittanut opiskelijamme Eija Schwartz, joka jatkaa aiheen parissa myös pro gradu -tutkimuksessaan. Niinan kanssa olemme kirjoittaneet kirjaan tietolaareja, joissa kerrotaan suomalaiseen yhteiskuntaan vaikuttaneista ilmiöistä ja niiden näkymisestä Lempiäisten suvun jäsenten muistellussa arjessa. Lisäksi projektissa oli mukana kansatieteen opiskelijoita, jotka kenttätyöjaksollaan osallistuivat aktiivisesti projektin haastattelupäiviin ja litteroivat haastattelumateriaaleja tutkimuksen käyttöön. Korkeakouluharjoittelija Pauliina Niemi järjesti tutkimusaineiston arkistointia varten valmiiksi ja työsti myös kirjassa julkaistavaa grafiikkaa. Kansatieteestä valmistunut Marianne Mäkinen on ansiokkaasti taittanut laajasti erilaisia kuvamateriaaleja hyödyntävän teoksen. Lempiäisten sukuseura ja erityisesti projektin puuhamiehet Kari Virtanen ja Jorma Lempiäinen ovat työskennelleet vuosia kanssamme hankkeen parissa. Kiitos teille kaikille - onpa ollutkin mukava ja kaikin tavoin onnistunut projekti!

Tällä hetkellä kirja on painossa ja odotamme jännittyneinä lopputulosta. Sukuteos julkistetaan siis Turun kirjamessuilla sunnuntaina 8. päivä lokakuuta. Ohjelmassa on klo 15.00 alkaen paneelikeskustelu (Eino-tila), jossa kerromme projektin vaiheista ja syvennymme suvun lapsuusmuistoihin sekä muistelun tapoihin. Kirjaa tulee myymään Lempiäisten sukuseura nettikaupassaan, mutta sitä voi ostaa tarjoushintaan myös messuilla.

Lyhyt juttu kirjasta löytyy myös oppiaineen Suomi 100 - Arjen teknologiat -sivustolta.



Maija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti